Servicii

Medicul uman salveaza omul, medical veterinar salveaza omenirea…L.Pasteur 

Analize laborator: 

 - hematologie, biochimie, endocrinologie, progesteronteste rapide boli infecțioase, micologie, microscopie

Consiliere nutritionala 

 

Serviciile noastre

Consultații

Clinica veterinară LIN VET MEDICAL Bistrita oferă servicii veterinare variate: de la consultații generale și de specialitate, la tratamente specifice în funcție de bolile identificate la animalul dumneavoastră de companie. Vă explicăm în detaliu informații despre cauza bolilor, metodele de tratament și modalitățile prin care să aveți grijă de sănătatea companionului dumneavoastră.

Tratamente

Tratamentele la clinica LIN VET MEDICAL se efectuează doar după o examinare amănunțită a animalului de companie de către medicul veterinar. Experiența, profesionalismul și atenția stau la baza tratamentelor și procedurilor veterinare realizate la clinica noastră. Medicii noștri veterinari au la dispoziție mijloace moderne de investigație și documentare științifică în vederea administrării tratamentelor adecvate.

Medicina preventiva: Vaccinări & Deparazitari

Este important ca prietenii nostri necuvantatori sa fie protejati impotriva celor mai frecvente boli transmisibile fie de virusi, fie de paraziti.

Un obicei simplu de a vaccina anual si de a deparazita intern si extern regulat ne poate scuti de imbolnavirea patrupezilor nostri dragi.

Medicii veterinari din clinica LIN VET MEDICAL promoveaza si recomanda responsabilitatea prin medicina preventive si îți recomandă să nu fii indiferent la vaccinările animalului tău de companie. Oferim consultanță cu privire la necesitatea acestora, întrucât animalele sunt expuse la fel ca și oamenii, la viruși și bacterii din mediul înconjurător. Recomandarea medicilor LIN VET MEDICAL este vaccinarea animalului de companie la un interval regulat de timp, în funcție de specie sau rasă. 

Intotdeauna este mai usor si mai avantajos sa prevenim o afectiune decat sa o tratam. Iata de ce va recomandam ca animalutul dumneavoastra sa beneficieze de cel putin o examinare anuala a starii de sanatate, prin intermediul unui examen clinic. In cadrul acestei vizite, se pot efectua si vaccinurile adaptate speciei, varstei si mediului animalului.

Deasemenea, nu trebuie neglijate deparazitarile externe pe toata perioada calda (lunile de primavara, vara si inceput de toamna), precum si deparazitarile interne periodice, in functie de gradul de expunere al companionului dumneavoastra la paraziti.

Implantare cip & eliberare pașapoarte, 

Microcipare si inregistrare in RECS (Registrul de Evidenta al Cainilor cu Stapan)Microciparea este o procedura non-invaziva de implantare subcutanata a unui chip de dimensiunea unui bob de orez, de obicei plasat intre umerii animalului. Chip-ul are un numar unic de inregistrare si poate fi detectat si citit de un scanner. Procedura in sine dureaza cateva secunde, la fel ca o injectie obisnuita, diferenta fiind ca se utilizeaza o seringa speciala.
Microciparea se poate face si altor animale de companie, pentru a facilita identificarea acestora, in caz de pierdere.
In plus, microciparea cainilor este o procedura obligatorie pentru eliberarea unui pasaport international, in cazul in care doriti sa calatoriti cu animalul in afara tarii.

Eliberăm pașapoarte pentru animale de companie în conformitate cu legislația în vigoare și completăm carnetul de sănătate oficial. Eliberarea acestora presupune implantarea unui cip în vederea identificării animalului de companie. Medicii veterinari LIN VET MEDICAL vă explică în detaliu fiecare procedură și demers cu privire la eliberarea pașaportului companionului dumneavoastră.

Radiologie digitala

Procesul de diagnostic și tratament al micilor necuvântătoare se efectuează printr-o examinare radiologică. Clinica veterinară LIN VET MEDICAL dispune de echipament radiologic complet care să ofere aceste teste imagistice utilizate pentru: confirmarea unor luxații sau fracturi, identificarea unor corpuri străine în organismul animalului de companie, evaluarea dimensiunii și formei unor organe (inima, plămânii etc.).

Ecografie

Clinica veterinară LIN VET MEDICAL Bistrita dispune de un aparat ecografic ultraperformant, absolut necesar în diagnosticarea bolilor animalelor de companie. Unul dintre avantajele ecografiei veterinare este faptul că nu este nocivă și nu impune o pregătire specială a animalului. Printre tipurile de ecografie efectuate la noi sunt: ecografie abdominală, ecografie transtoracică, ecografie cardiacă, ecografia gestației, ecografia suprafețelor.

Electrocardiografie - EKG

Afecțiunile cardiologice pot afecta animalul dumneavoastră de companie. De aceea, clinica veterinară LIN VET MEDICAL Bistrita oferă servicii de diagnostic, terapie și monitorizare a patologiilor cardiace la un nivel avansat.

Fizioterapie

Fizioterapia se va recomanda si efectua de catre medicii veterinari de la LIN VET MEDICAL, dupa un examen complet clinic si paraclinic, dupa stabilirea unui diagnostic cert si stabilirea zonei si gradul de afectare, dupa investigatii atente radiologice si examene biochimice eventual ecocardiologice. Stabilirea programului de fizioterapie se face in functie de diagnosticul de certitudine, interventia chirurgicala aleasa, de greutatea animalului, de varsta animalului, de gradul leziunilor-postraumatic de localizarea lor, de evolutia lor, uneori fiind necesare proceduri complexe de lunga durata.
Serviciul de fizioterapie pentru caini si pisici a fost creat pentru a ajuta animalele cu diferite afectiuni neurologice si locomotorii. Fizioterapia postoperatorie este o tehnica medicala frecvent folosita in practica, cu rezultate satisfacatoare, ce face parte din tratametul postoperator standard, avand o mare pondere in succesul final al interventiei chirurgicale.Clinicile veterinare au ca pacienti un numar mare de caini varstnici cu deficiente locomotorii, datorate degenerarilor articulare instalate o data cu inaintarea in varsta. Pentru a veni in sprijinul lor, clinicile se doteaza cu o combine de fizioterapie care au o multitudine de programe de electro-terapie si laser-terapie cu foarte bune rezultate in afectiunile neurologice si locomotorii.

Laserterapie

Laserterapia reprezintă tehnica medicală prin care cu ajutorul unor aparate moderne, ţesuturile sunt expuse la un nivel redus de lumină laser pentru tratarea mai eficientă şi mai rapidă a unor afecţiuni.
Biostimulare (cicatrizare rapidă plăgi, ulcere, mineralizare osoasă, etc.) şi terapie antalgică (stimulare drenaj limfatic, puternic efect antiinflamator în artrite, artroze şi afecţiuni neurologice, etc.)

Oxigenoterapie

LIN VET MEDICAL vine în ajutorul pacienților care suferă de afectiuni respiratorii, astm, infectii acute (pneumonie, bronhopneumonie), insuficienta cardiaca, soc hipovolemic, soc toxico-septic, soc cardiogen, hemoragii, anemii severe, pre si postoperator.

Anestezie inhalatorie – Terapie intensiva

Anestezia inhalatorie reprezinta cea mai sigura si rapida metoda pentru trezirea companionului tau dupa o interventie chirurgicala, fie ea simpla sau complexa.Principalele avantaje ale anesteziei inhalatorii sunt:

- trezirea rapida (in cateva minute), in cele mai multe cazuri animalul fiind capabil sa se deplaseze pe picioarele lui dupa operatie, lucru imposibil dupa o anestezie clasica, injectabila, care mentine animalul intr-o stare de confuzie temporara post-operatorie.
- solicitarea redusa a ficatului si a rinichiului (anestezicul nu este eliminat prin metabolizare si excreţie, ci prin simpla respiraţie – spontana sau fortata – in principal, recuperarea post-operatorie fiind astfel mult facilitata;
- analgezie totala (lipsa oricarei perceptii a durerii pe durata anesteziei, respectiv a narcozei profunde).

In cadrul clinicii LIN VET MEDICAL , pacientii cu afectiuni grave beneficiaza de ingrijire medicala in regim de terapie intensiva.

Chirurgie țesuturi moi

LIN VET MEDICAL Bistrita oferă servicii de chirurgie indiferent de vârsta pacientului sau de gradul de complexitate al intervenției. Chirurgia țesuturilor moi include: operații în sfera ORL; operații la aparatul digestiv (ocluzii intestinale, torsiune gastrică, operații pe splină, enterotomii, enterectomii, prolaps rectal, atrezie anorectală, operație pe glandele perianale); chirurgia abdomenului (hernii diafragmatice, ombilicale, inghinale, perineale, eventrații, eviscerații); chirurgia aparatului urinar (nefrotomie, nefrectomie, ureter ectopic, cistotomie, uretrotomii, uretrostomii); chirurgia glandelor salivare, tratament chirurgical in sindromul brahicefalic; chirurgia aparatului genital (ovariohisterectomii, orhidectomii, tumori ovariene, uterine și vaginale, tumori peniene, testiculare, chirurgia prostatei); chirurgie oncologică; tratamentul rănilor și plăgilor superficiale și profunde.

Ortopedie

Prin instrumentar modern de intervenție, clinica noastră veterinară efectuează examene ortopedice în vederea tratării problemelor de dezvoltare ale oaselor și articulațiilor, accidentelor și fracturilor aparatului locomotor la animale. Chirurgia ortopedică LIN VET MEDICAL include: tratament chirurgical în luxații, fracturi-osteosinteză, diverse afecțiuni locomotorii, tratamentul OCD (osteocondrita disecantă), tratamentul rupturii ligamentelor încrucișate, luxației rotuliene, displaziei cotului, chirurgia coloanei vertebrale (hernia discală, fracturi vertebrale, tumori medulare) etc.

Oftalmologie

Chiar și animalele noastre sunt afectate frecvent de problemele ochilor. De aceea, LIN VET MEDICAL Bistrita oferă servicii medicale pentru diagnosticare și tratarea celor mai frecvente afecțiuni oculare. Oferim tratament chirurgical (entropion, ectropion), chirurgia pleoapei a III-a, răni penetrante, afecțiuni autoimune, afecțiuni traumatice ocular sau chirurgia corneei.

Stomatologie general – Detartraj cu ultrasunet

Și animalele de companie au nevoie de îngrijiri speciale ale aparatului dentar. Clinica veterinară LIN VET MEDICAL Bistrita are grijă de dantura companionilor dumneavoastră. Serviciile de stomatologie pe care le oferim cuprind extracții dentare, medicamente pentru tratamentul afecțiunilor bucale, detartraj. Monitorizează atent sănătatea animalului tău și fii atent la semne ale bolilor stomatologice precum: respirație urât mirositoare, gingii sângerânde, pierderea dinților, apatie, saliva care se scurge din gură, dureri la mestecat sau ros. Dacă observi aceste semne, apelează la serviciile medicale LIN VET MEDICAL, iar medicii noștri veterinari vor hotărî ce tratament trebuie administrat.

Dermatologie

Medicul preia toți pacienții (din orice specie) cu afecțiuni dermatologice (la nivelul pielii, mucoaselor) sau afecțiuni ale urechilor.

Medicul efectuează consultația dermatologică, recoltează probele necesare diagnosticului, prezintă diagnosticele de suspiciune și/sau de certitudine și stabilește planul terapeutic.

TRICOGRAMA, RACLATUL SUPERFICIAL, RACLATUL PROFUND, AMPRENTA CITOLOGICĂ și EXAMENUL CITOLOGIC, EXAMENUL BACTERIOLOGIC ȘI OBȚINEREA ANTIBIOGRAMEI, EXAMENUL PENTRU EVIDENȚIEREA DERMATOFIȚILOR/ALTOR CIUPERCI

Foarte importante sunt urmatoarele informatii:

Proveniența animalului – de unde a fost procurat.

Istoricul bolii – când a apărut pentru prima dată afecțiunea și cum s-a manifestat aceasta, anotimpul în care au debutat simptomele.

Tratamentele care au fost aplicate până în prezent și răspunsul la terapia folosită,

dacă există buletine de analize care au fost efectuate, o listă a medicamentelor care au fost prescrise.

Deparazitările interne și externe, vaccinări, status hormonal (medicul va solicita carnetul de sănătate al animalului dumneavoastră)

Șamponările – frecvența și produsul folosit

Mediul – descrierea mediului în care trăiește animalul dumneavoastră (în interior sau în exterior, temperatura aproximativă, locul în care doarme, coabitarea cu alte animale, existența unor anumite plante, accesul la substanțe toxice, produse de curățenie folosite pentru decontaminarea mediului etc.)

Nutriția – descrierea produselor alimentare pe care le consumă animalul dvs. , numărul meselor și cantitatea de apă consumată (se vor menționa și recompensele, vitaminele sau suplimentele). Este important să discutați cu medicul dacă animalul dvs. a ținut o dietă veterinară specială (când, cât timp și pentru ce problemă de sănătate).

Comportamentul – orice modificare de comportament (temperament, apetit, sexual). Este important să cunoașteți date despre apetitul hidric al pacientului (consum mai mare sau redus de apă), cât și despre frecvența urinărilor. De asemenea, este important locul în care doarme animalul dvs.

Pruritul – sau scărpinatul, este unul dintre principalele motive pentru prezentarea la medic. Trebuie să cunoașteți date despre nivelul pruritului și frecvența acestuia (să puteți acorda o notă de la 1-10 în funcție de intensitate, unde 10 înseamnă un animal care nu se poate opri din scărpinat), dacă pruritul a răspuns la o anumită terapie, dacă a apărut înaintea problemelor de piele sau consecutiv acestora, localizarea pe corpul animalului, tipul de prurit (scărpinat, ros, lins, mușcat, frecarea de diverse obiecte), dacă pruritul este mai intens noaptea , dacă este intensificat într-un anumit anotimp, dacă dispare în momentul în care animalul este mutat în alt loc etc.Menționați medicului dermatolog dacă există persoane cu probleme dermatologice care iau contact cu pacientul sau dacă o persoană a contactat o boală de piele în urma contactului cu pacientul.

Oncologie

Boala canceroasa este un proces complex, o suferinta a intregului organism. Diagnosticul timpuriu si implicit aplicarea unei terapii corespunzatoare sunt esentiale nu numai pentru prelungirea vietii animalelor, dar mai ales pentru imbunatatirea calitatii acesteia.
Este un diagnostic multidisciplinar deoarece cancerul este o boala a intregului organism. Urmareste stabilirea stadiului clinic, gradului de extindere, stabilirea terapiei pentru fiecare individ in parte.Tehnicile de diagnostic in cadrul Clinicii Veterinare Vet Clinic implica:

- Efectuarea unor punctii si examen citologic al probelor;
- Efectuarea de biopsii si examen histologic;
- Analize de sânge, urina;
- Radiografii;
- Ecografii;
Tratamentele medicamentoase si chirurgicale se vor aplica strict dupa un diagnostic de certitudine.
Chirurgia oncologica este de foarte putine ori singura procedura recomandata in tratarea cancerului. Terapia este in general una complexa, presupunând si administrarea unor medicamente cu rol in prevenirea recidivelor sau a metastazarii.Terapia are ca scop efectuarea diverselor manopere asupra intregului organism, efectuate stadial.

Internari

Clinica veterinara LIN VET MEDICAL va ofera posibilitatea de a va interna companionul in cadrul clinicii veterinare, atunci cand este cazul. Astfel, companionul dumneavastra va beneficia de cea mai buna ingrijire medicala si de supravegherea permanenta a unor medici competenti si dedicati, care vor urma cu rigurozitate toate etapele necesare ale tratamentelui, pentru ca dumneavoastra sa va puteti bucura cat mai curand de un companion vesel si sanatos.

In cadrul clinicii veterinare LIN VET MEDICAL , incinta pentru feline este separata de zona destinata cateilor pentru a asigura un grad sporit de confort companionilor dumneavoastra.

Custile cu care este dotat spitalul nostru veterinar sunt individuale si sunt echipate cu pernute impermeabile. Avem grija sa pastram o temperatura optima in camerele spitalului veterinar, cu ajutorul sistemului de incalzire propriu. De asemenea, clinica veterinara LIN VET MEDICAL va ofera posibilitatea incalzirii individuale a pacientului, atunci cand este nevoie.

Serviciul de internare LIN VET MEDICAL are, in primul rand, rolul de a-i oferi companionului dumneavoastra o ingrijire de specialitate intensiva, cu ajutorul careia sa se insanatoseasca intr-un timp cat mai scurt. In al doilea rand, acest serviciu veterinar contribuie la linistea dumneavoastra, pentru ca stiti ca v-ati lasat companionul pe maini bune.

Transfuzii sanguine

Echipa noastra competenta specializata in terapie transfuzionala sta la dispozitia clientilor pentru a oferi cele mai bune servicii medicale veterinare.

Preluam cazuri complicate, care necesita produse sanguine specifice, in functie de afectiunile si semnele clinice ale pacientilor.

Dispunem de produse variate si testate pentru a preveni bolile transmisibile prin transfuziile de sange.

Oferim tratament si monitorizare non-stop pentru cazurile critice care necesita terapie transfuzionala.

Însămantare artificială

Printre serviciile medicale veterinare, LIN VET MEDICAL Bistrita efectuează și inseminări artificiale. Tehnica de inseminare artificială constă în colectarea spermatozoizilor de la mascul și implantarea lor imediată în tractul genital al femelei în perioada de ovulație. Nu este o procedură complicată sau periculoasă, dezvoltarea fătului având loc în mod natural.

Analize laborator:

hematologie, biochimie, endocrinologie, progesteron, teste rapide boli infecțioase, teste sarcină, imunologie, anatomo-patologie, bacteriologie, micologie

Clinica LIN VET MEDICAL Bistrita dispune de aparate performante pentru a diagnostica corect și rapid posibilele boli ale animalului de companie. Astfel, efectuăm analize de laborator precum: hematologie, biochimie, endocrinologie, progesteron, teste rapide boli infecțioase, teste sarcină, imunologie, anatomo-patologie, bacteriologie, micologie.

Consiliere nutriție

Serviciile de alimentație joacă un rol esențial pentru sănătatea animalelor de companie. Dacă animăluțul dumneavoastră întâmpină o problemă de nutriție, medicii echipei LIN VET MEDICAL Bistrita, vă pot oferi formule echilibrare de alimentație personalizată, tratând afecțiuni precum: tulburări digestive, obezitate, afecțiuni renale sau hepatice, intoleranță alimentară și tulburări metabolice. LIN VET MEDICAL vă atenționează să nu neglijați mâncarea animalelor de companie, fiindcă nutriția corectă a acestora vă scutesc de o mulțime de probleme precum afecțiunile stomatologice, digestive sau dermatologice.

Pentru interventii chirurgicale va rugam să faceți o programare din timp a vizitei dumneavoastră, în cadrul clinicii.Răspundem prompt urgențelor, însă încurajăm, atunci când e posibil, să încercați să preveniți aceste situații de urgență.

Echipa noastră vă stă la dispoziție!